Kasvisreseptit

Paprikalasagne

En smakupplevelse!
(0)
(500)
Ingredienser
Tulosta
Tomatsås:
4stInhemsk spetspaprika
400gTomatkross
2stRödlök
3stVitlöksklyftor
0,5dlOlivolja
1krukaBasilika
2tskSalt
2tskSocker
0,5dlSvartpeppar
Ostsås:
100gSmör
1dlVetemjöl
6dlMjölk
150gRiven ost
1tskSalt
Hopsättning:
400gLasagneskivor
200gFavorino tomat
2mskOlivolja
Portioner
Kategorier
Maträtt
Pasta
Huvudrätter
Specialkost
Laktosfri
Säsong
Vardagsmat
Kategori
Recept
Produktkategorier
Paprika
Tomat
Svårighetsgrad
Lite krävande
Tillredningstid
Över 60 min
Tillagningssätt
Kan göras på förhand
Ugn
Gör så här:
  1. Tomatsås:
  2. Värm ugnen till 160 grader.
  3. Tillred tomatsåsen genom att värma en kastrull.
  4. Lägg olivolja och de hackade grönsakerna i pannan.
  5. Fräs några minuter.
  6. Tillsätt tomatkross, salt, socker, kryddpeppar och basilika.
  7. Koka på låg värme till en sås.
  8. Ostsås:
  9. Smält smöret i en kastrull.
  10. Tillsätt vetemjöl.
  11. Blanda jämt.
  12. Tillsätt mjölk och salt.
  13. Koka ca 10 minuter.
  14. Till att mjöligheten försvunnit från såsen.
  15. Tillsätt riven ost och blanda jämt.
  16. Hopläggning:
  17. Smörj en ugnsform med olivolja.
  18. Lägg först tomatsås på botten, sen lasagneskivor och efter det ostsås.
  19. Som följande lasagneskivor och båda såserna.
  20. Fortsätt så länge som lasagneskivorna och såsen räcker.
  21. Lämna ostsås som översta lager.
  22. Tryck på tomatskivor.
  23. Grädda i ugnen ca 40 minuter.
  24. Låt den dra innan servering.
Kasvisreseptit.fi
Din kock:Kasvisreseptit.fiFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.