Paprikalasagne
En smakupplevelse!
Tomatsås: | |
4kpl | Inhemsk spetspaprika |
400g | Tomatkross |
2kpl | Rödlök |
3kpl | Vitlöksklyftor |
0,5dl | Olivolja |
1ruukku | Basilika |
2tl | Salt |
2tl | Socker |
0,5dl | Svartpeppar |
Ostsås: | |
100g | Smör |
1dl | Vetemjöl |
6dl | Mjölk |
150g | Riven ost |
1tl | Salt |
Hopsättning: | |
400g | Lasagneskivor |
200g | Favorino tomat |
2rkl | Olivolja |
- Tomatsås:
- Värm ugnen till 160 grader.
- Tillred tomatsåsen genom att värma en kastrull.
- Lägg olivolja och de hackade grönsakerna i pannan.
- Fräs några minuter.
- Tillsätt tomatkross, salt, socker, kryddpeppar och basilika.
- Koka på låg värme till en sås.
- Ostsås:
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt vetemjöl.
- Blanda jämt.
- Tillsätt mjölk och salt.
- Koka ca 10 minuter.
- Till att mjöligheten försvunnit från såsen.
- Tillsätt riven ost och blanda jämt.
- Hopläggning:
- Smörj en ugnsform med olivolja.
- Lägg först tomatsås på botten, sen lasagneskivor och efter det ostsås.
- Som följande lasagneskivor och båda såserna.
- Fortsätt så länge som lasagneskivorna och såsen räcker.
- Lämna ostsås som översta lager.
- Tryck på tomatskivor.
- Grädda i ugnen ca 40 minuter.
- Låt den dra innan servering.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.