Kasvisreseptit

Pasta med grönsaker och mozzarella

Välj fritt vilken pastasort som du vill använda.
(0)
Tulosta
8dlPasta
1Aubergine
1Purjolök
1Rödlök
4Vitlöksklyftor
Olja
Salt
Svartpeppar
1Torkad oregano
1Chilipulver
1Vitlökspulver
1Citronsaft
2dlMatlagningsgrädde
1pktMozzarella, boll
400gKörsbärstomater, inhemska
2dlRiven ost
2Smör till formen
  1. Koka pastan nästan klart. Lämna den med lite tuggmotstånd.
  2. Hacka grönsakerna och värm stekpannan till medelvärme och tillsätt oljan.
  3. Sätt grönsakerna i stekpannan och stek tills de är mjuka, tillsätt mera olja vid behov
  4. Tillsätt kryddorna och rör väl. Tillsätt också körsbärstomaterna, rör om.
  5. Häll i en skvätt med grädde, och tillsätt pastan och blanda.
  6. Smöra ugnsformen och häll hälften av pastablandningen i formen. Skiva mozzarella osten och rada ut ovanpå pastan.
  7. Häll resten av pastan ovanpå mozzarellan.
  8. Strö riven ost ovanpå och grädda i ugnens nederdel i 200 grader i 30 minuter. Se upp så att inte ytan bränns.
AP
:Anne Pfitzner
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.