Pasta peperonata
Mums! Så här enkelt går det att göra en mättande smakupplevelse. Kokt pasta enligt egen smak som blandas med en smakrik som innehåller inhemsk spetspaprika.

500g | Pasta |
3msk | Olivolja |
4st | Närpes Grönsakers spetspaprika |
2st | Lök |
400g | Tomatkross |
1tsk | Svartpeppar |
2tsk | Salt |
2tsk | Socker |
1kruka | Färsk basilika |
50g | Parmesanost |
- Tillred såsen genom att värma upp en stor stekpanna.
- Tillsätt olivolja, hackad lök och strimlad spetspaprika.
- Bryn ett par minuter.
- Tillsätt tomatkross, grovmalen svartpeppar, salt och socker.
- Koka på låg värme till en sås.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Blanda ihop pastan och såsen.
- Servera med färsk basilika och riven parmesanost.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.