Pika-pikkelöidyt kirsikkatomaatit
Pika-pikkelöidyt kirsikkatomaatit maistuvat ihanilta jo yhden yön jääkaapissa levättyään. Salaisuus on kirsikkatomaattien pistely cocktail-tikuilla ennen purkkiin sujauttamista, näin liemi ja kaikki maut imeytyvät nopeammin jokaiseen tomaattiin.
Nämä tomaatit maistuvat lisukkeena ja myös esimerkiksi leivän välissä tai pastan päällä.
2,5dl | valkoviinietikka |
2,5dl | Vettä |
0,25dl | Suolaa |
0,25dl | Sokeria |
1kpl | Sitruuna, kuori |
600g | Kirsikkatomaatteja |
2kpl | Valkosipulinkynsi |
1tl | kuivattua chiliä (hiutaleita) |
- Vuole kuorimaveitsellä hyvin pestystä sitruunasta kuori (n. 6-8 suikaletta). Kiehauta kattilassa etikka, vesi, sokeri, suola ja sitruunankuori. Anna jäähtyä.
- PIstele pestyihin kirsikkatomaatteihin jokaiseen muutama reikä cocktailtikulla. Lado desinfioituun purkkiin (1 l) vuorotellen tomaatteja, valkosipulia, chilihiutaleita ja sitruunankuorisuikaleita.
- Kaada päälle etikkaliemi. Sulje purkki ja anna maustua vähintään seuraavaan päivään. MItä pidempään säilytät, sitä enemmän makua, tomaatit saavat. Parhaimmillaan tomaatit ovat kuitenkin kahden viikon sisällä nautittuna.
- VINKKI: Lisää makua oman maun mukaan, ohjeessa olevien ainesten pariksi sopii esimerkiksi heitää muuta tuore timjamin oksa!
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.