Kasvisreseptit

Pizza

Ett bra basrecpt på pizzadeg, tar lite tid att göra men så värt mödan!
(0)
Tulosta
Pizzadeg
500g Vetemjöl
3dlLjummet vatten
0,5mskSalt
0,5mskHonung
3gTorrjäst
Olivolja till jäsningen
Pizzasås
2stVitlöksklyftor
3mskOlivolja
2mskTomatpuré
1burkKrossade tomater
0,5mskTorkad oregano
Salt
Svartpeppar
Socker
Fyllning
1satsPizzasås
150gRiven mozzarellaost
250gBlåmögelost
6stMogna inhemska tomater
0,5kruka Färsk basilika
  1. Pizzadeg
  2. Blanda alla ingredienser i en köksassistent med degkrok.
  3. Kör 5 minuter på medelhastighet, låt vila 10 minuter och kör 5 minuter på mellanhastighet igen.
  4. Degen blir rätt seg.
  5. Knåda ut degen som en rulle på ett mjölat bakbord, dela i 4 bullar och forma dem runda i handen.
  6. Sätt på en tallrik, pensla lätt med olivolja, täck över med plastfolie och låt stå och jäsa i rumstemperatur ungefär 1 timme.
  7. Under tiden kan du göra såsen klar.
  8. Pizzasås
  9. Hacka vitlöken grovt, fräs i olivolja.
  10. Tillsätt tomatpuré och fräs med en liten stund.
  11. Häll på krossade tomater och oreganon, låt puttra ca 15 minuter, smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt en nypa socker.
  12. Fyllning
  13. När du har pizzasåsen och fyllningarna förberedda, baka ut eller kavla degbullarna till 4 jämnstora runda pizzor.
  14. . Gör du pizzorna på pizzastål eller pizzasten så gör 1 pizza i gången, gör du pizzorna på vanlig ugnsplåt och använder bakplatspapper så kan du fylla alla 4 pizzor samtidigt.
  15. Tumregeln är att tomatsåsen först, sen riven ost, sen fyllningen.
  16. Grädda pizzorna på valfritt sätt men i het ugn, minst 250 grader.
  17. Toppa de gräddade pizzorna med färsk basilika och bjud pizzorna som färska.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.