Porkkanafalafelit
Tässäpä alla ihan omatekemä ohje. Oikein mainioita tuli. Maistui hyvin appelsiinisen kermaviilikastikkeen ynnä muiden lisukkeiden kanssa.

Ingredienser
260g | säilykekikherneitä |
3st | Porkkanaa |
1st | Sipuli |
2st | valkosipulin kynttä |
1st | Kananmuna |
1dl | Korppujauhoja |
2tsk | Kuivattua korianteria |
1msk | Sitruunamehua |
1tsk | Suolaa |
1tsk | psylliumia |
3tsk | tahinia |
2msk | Seesaminsiemeniä |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter |
Specialkost | Glutenfri Laktosfri |
Säsong | Sommar Skördetid |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min |
Gör så här:
- Kuori, esikeitä ja jäähdytä porkkanat
- Laita sillävälin kulhoon valutetut kikherneet, silputtu sipuli, valkosipuli, muna ja mausteet.
- Lisää joukkoon porkkanat ja surauta tasaiseksi massaksi esim. tehosekoittimella.
- Sekoita massan joukkoon korppujauhot ja psyllium.
- Anna massan levätä tovi tai toki sen voi tehdä valmiiksi jääkaappiin jo hyvissäajoin.
- Muotoile taikinasta pihvejä ja paista pannulla voissa molemmin puolin kauniin värisiksi.
- Toiselle puolelle voi halutessaan ripotella seesaminsiemeniä ennen paistoa.
- Vinkki. Porkkanan voi myös korvata vaikkapa punajuurella tai herneillä
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.