Råkost med frösallad
Jag älskar raw food, eller rätter gjorda på ingredienser av näringsrik ”levande föda” alltså råkost.

Ingredienser
| Sallad | |
| 0,5st | Vitkålshuvud |
| 1st | Morot |
| 1dl | Solrosfrön |
| 2msk | Sesamfrön |
| 0,5tsk | Fänkolsfrön |
| 1msk | Ingefära, strimlad |
| 1dl | Dadlar, finhackade |
| Grönkålsolja | |
| 2st | Grönkålskvistar, bladen |
| 2dl | Solrosolja |
| 1tsk | Rosensalt |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Mellanmål Sallader Tillbehör |
| Specialkost | Äggfri Glutenfri Laktosfri Mjölkfri Vegan |
| Säsong | Fest Skördetid Sommar Vardagsmat |
| Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
| Tillredningstid | Mindre än 15 min |
| Tillagningssätt | Blandat Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Sallad
- Gör tunntunna strimlor av vitkålen och moroten med en köksmandolin.
- Tillsätt resten av salladsingredienserna.
- Grönkålsolja
- Mixa ingredienserna med blender till en klargrön olja.
- Häll över salladen, och servera.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.






