Kasvisreseptit

Rödbets- och bovetebiffar

Rödbetorna ger en trevlig färg på tallriken.
(0)
(397)
Tulosta
500gRödbetor
0,5krukaPersilja
4mskKikärtsmjöl
250gBovetegryn, kokta
1tlSalt
1dlSojagrädde
1krmVitpeppar
Ryps eller rapsolja till stekning
  1. Skala rödbetorna och skär i mindre bitar.
  2. Kör alla ingredienser i en matberedare tills du har en lätt grynig massa.
  3. Smaka av med smeten ifall det behövs mer salt eller peppar.
  4. Låt smeten svälla ca en halv timme.
  5. Forma smeten till ca 4-5 cm:s bullar, platta ut mellan hadflatorna till ca 2 cm tjocka biffar.
  6. Stek i rikligt med rypsolja i medelvarm stekpanna.
  7. Sväng biffarna försiktigt så att dom inte går sönder.
  8. Servera med t.ex hummus, groddar och kokade grönsaker.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.