Rödbets- och bovetebiffar
Rödbetorna ger en trevlig färg på tallriken.

Ingredienser
500g | Rödbetor |
0,5kruka | Persilja |
4msk | Kikärtsmjöl |
250g | Bovetegryn, kokta |
1tsk | Salt |
1dl | Sojagrädde |
1krm | Vitpeppar |
Ryps eller rapsolja till stekning |
Portioner
Gör så här:
- Skala rödbetorna och skär i mindre bitar.
- Kör alla ingredienser i en matberedare tills du har en lätt grynig massa.
- Smaka av med smeten ifall det behövs mer salt eller peppar.
- Låt smeten svälla ca en halv timme.
- Forma smeten till ca 4-5 cm:s bullar, platta ut mellan hadflatorna till ca 2 cm tjocka biffar.
- Stek i rikligt med rypsolja i medelvarm stekpanna.
- Sväng biffarna försiktigt så att dom inte går sönder.
- Servera med t.ex hummus, groddar och kokade grönsaker.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.