Rostade kikärter med vitlök
Ett proteinrikt tillbehör som förgyller vilken sallad eller soppa som helst!
![](https://images.ctfassets.net/4l94cdu8i7xu/4EKcOMzVAzt7uBxvRcxirp/47fa16cf1d818473baaa6ecc0b439670/Kasvis_kikarter.jpg?w=1400&h=800&q=75&fit=fill)
380g | Esikeitettyjä kikherneitä |
2msk | Olivolja |
0,5tsk | Salt |
1tsk | Vitlökspulver |
0,5tsk | Paprikapulver |
1krm | Chilipulver |
1krm | Svartpeppar |
- Värm ugnen till 175° (varmluft).
- Skölj kikärterna noggrant.
- Lägg i en skål.
- Lägg till olja och kryddor, rör om.
- Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta i ugnen i 20 minuter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.