Seitan i paprikasås
God och proteinrik vegetarisk rätt.
Seitan | |
3dl | Vatten |
0,5dl | Sojasås |
0,5dl | Rypsolja |
3dl | Glutenmjöl |
2,5dl | Vetemjöl |
1dl | Kikärtsmjöl |
1tsk | Salt |
1tsk | Bakpulver |
2tsk | Paprikapulver |
Paprikasås | |
2st | Närpes Grönsakers spetspaprika |
3st | Vitlöksklyftor |
2st | Närpes Grönsakers San Marzano tomat |
1st | Rödlök |
2msk | Olivolja |
1tsk | Salt |
1tsk | Grovmalen svartpeppar |
1näve | Färsk koriander |
- Seitan
- Lägg alla ingredienser i en beredare.
- Blanda med degkrok i 20 minuter.
- Dela upp degen och gör två bollar av den.
- Koka i en stor kastrull 45-60 minuter.
- Låt svalna.
- Skiva.
- Stek tills knapriga.
- Paprikasås
- Värm en kastrull.
- Tillsätt olivolja och de hackade lökarna.
- Bryn en stund.
- Tillsätt tomat och paprika (som skärts i mindre bitar).
- Bryn ännu en stund.
- Tillsätt vatten, så att grönsakerna täcks.
- Sjud på låg värme till att grönsakerna är klara.
- Mixa jämn.
- Koka ihop vid behov så att konsistensen är såsig.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Servera med de stekta seitanskivorna.
- Riv på färsk koriander.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.