Sparrisoppa med tilläggssallad
Len och mjuk sparrisoppa med en grön sallad som tillägg. Perfekta måltiden då du vill ha något lätt och gott.

Ingredienser
Sparrissoppa: | |
500g | Sparris |
1st | Lök |
1tsk | Olivolja |
1st | Grönsaksbuljongtärning |
4dl | Vatten |
100g | Färskost med citronsmak |
3dl | Grädde |
1tsk | Salt |
1tsk | Grovmalen svartpeppar |
Gräslök och olivolja till dekoration | |
Tilläggssallad: | |
1st | Hjärtsallad |
0,5st | Närpes Grönsakers gurka |
100g | Ärter |
0,5st | Rödlök |
1tsk | Olivolja |
1tsk | Vitvinsättika |
0,5tsk | Salt |
0,5tsk | Grovmalen svartpeppar |
Portioner
Gör så här:
- Tillred först tilläggssalladen.
- Skär hjärtsalladen och gurkan.
- Tillsätt ärter.
- Strimla rödlöken.
- Tillsätt olivolja, vitvinsättika, salt och grovmalen svartpeppar.
- Blanda om och låt stå i kylskåp.
- Tvätta sparrisen.
- Skär bort den torra delen och dela stängerna i fyra delar.
- Skär löken.
- Tillsätt sparris, lök och olivolja i en kastrull.
- Bryn några minuter.
- Tillsätt grönsaksbuljongtärningen och vatten.
- Koka ca 5 minuter, till att sparrisen är klar.
- Tillsätt färskost, grädde, salt och grovmalen svartpeppar.
- Ta av spisen och mixa.
- Dekorera med gräslök och olivolja.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.