Kasvisreseptit

Spenat-blåmögelostpasta

Detta recept blev till under en kylskåps- och frystömning innan en semester, den överraskade positivt och efter det har den funnits med i familjens repertoar. Bäst smakar pastan med färsk riven parmesan på och avnjuten i gott sällskap.
(0)
Tulosta
500gSpagetti eller tagliatelle
200gBlåmögleost (inte lätt)
200gCreme fraiche
1-2Lökar
500gSpenat eller nässlor
Rypsolja
Vatten
Riven parmesan
  1. Lägg vattnet till pastan och koka.
  2. Såsen blir till genom att kokvattnet värms och pastan kokar ifall att du använder fryst spenat och nässlor.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Bryn den på panna i rypsolja.
  5. Ifall du använder fryst spenat eller nässla kan du tina den i mikro eller i vattenbad.
  6. Anväder du färska varor så hacka och konservera dem i vatten innan du påbörjar matlagningen.
  7. Skär mögelosten till bitar.
  8. Då löken är genomskinlig tillsätt spenaten eller nässlorna, blåmögelosten och creme fraiche i pannan.
  9. Rör om och låt sjuda på mild värme en stund.
  10. Då pastan är klar häll av vattnen
  11. Blanda om såsen med pastan.
  12. Servera med riven parmesan.
KMM
:Kielo Maria Maja
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.