Kasvisreseptit

Svart risotto med ärter och spenat

Jag älskar svart ris av god kvalitet – riset i receptet är en sort från norra Italien – och fullmatat med smak, nämligen umami. Innehåller dessutom rikligt med antioxidanter.
(0)
Tulosta
Risottogrund
2dlSvart ris
1Grönsaksbuljong
4Vitlöksklyftor
1Selleristjälk
Havssalt
Svartpeppar från kvarnen
Tillsätts
4Kokosmanna
1Vitvinsvinäger av god kvalitet
0,5Frysta ärter
1Spenat, tvättad
1Inhemska körsbärstomater
  1. Risottogrund
  2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Det går alternativt att använda en blandning av tre rissorter eller fullkornsris (A. Vogel)
  3. Skär vitlöksklyftorna och selleristjälken i mindre bitar och tillsätt i risotto kastrullen.
  4. Tillsätts
  5. Förkoka ärterna i 2 minuter. Häll av vattnet.
  6. Tillsätt alla ingredienser i risotto kastrullen, låt sjuda ungefär i tre minuter. Blanda till en fluffig risotto.
ST
:Sami Tallberg
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.