Svartbönsbullar
Kryddig tomatsås + svartbönsbullar + Dunne tomater = Smakupplevelse!
Svartbönsbullarna | |
1burk | Svartbönor, ca 230g |
1msk | Linfrön, rostade, krossade |
3msk | Vatten |
1st | Gul lök |
1st | Solo vitlök |
1dl | Skorpmjöl |
1tsk | Köttfärskrydda |
1tsk | Timjan, torkad |
0,5tsk | Salt |
Tomatsås | |
250g | Passerad tomat |
5g | Färsk oregano |
0,5tsk | Salt |
25ml | Vinäger |
25ml | Olivolja |
10droppar | Tabasco |
1tsk | Honung |
1tsk | Paprikajauhe |
0,5krm | Vitpeppar |
- Svartbönsbullarna
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Låt bönorna rinna av i ett durkslag.
- Blanda linfrön och vatten, låt stå och dra ca 15 minuter.
- Finhacka under tiden lök och vitlök.
- Blanda nu alla ingredienser i en matberedare och kör till en lätt gryning massa.
- Rulla ca 3 cm stora bullar, och sätt i en ugnsform, stek i ugn ca 18-20 minuter.
- Tomatsås
- Gör under tiden såsen.
- Blanda alla ingredienser i en kanna, mixa slät med stavmixer.
- Efter att bullarna stekts i ugnen, häll såsen över köttbullarna och grädda ytterligare 10 minuter.
- Servera t.ex med kokt potatis och Dunnetomater.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.