Kasvisreseptit

Svartbönsbullar

Kryddig tomatsås + svartbönsbullar + Dunne tomater = Smakupplevelse!
(0)
Tulosta
Svartbönsbullarna
1burkSvartbönor, ca 230g
1mskLinfrön, rostade, krossade
3mskVatten
1stGul lök
1stSolo vitlök
1dlSkorpmjöl
1tskKöttfärskrydda
1tskTimjan, torkad
0,5tskSalt
Tomatsås
250gPasserad tomat
5gFärsk oregano
0,5tskSalt
25mlVinäger
25mlOlivolja
10dropparTabasco
1tskHonung
1tskPaprikajauhe
0,5krmVitpeppar
  1. Svartbönsbullarna
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Låt bönorna rinna av i ett durkslag.
  4. Blanda linfrön och vatten, låt stå och dra ca 15 minuter.
  5. Finhacka under tiden lök och vitlök.
  6. Blanda nu alla ingredienser i en matberedare och kör till en lätt gryning massa.
  7. Rulla ca 3 cm stora bullar, och sätt i en ugnsform, stek i ugn ca 18-20 minuter.
  8. Tomatsås
  9. Gör under tiden såsen.
  10. Blanda alla ingredienser i en kanna, mixa slät med stavmixer.
  11. Efter att bullarna stekts i ugnen, häll såsen över köttbullarna och grädda ytterligare 10 minuter.
  12. Servera t.ex med kokt potatis och Dunnetomater.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.