Kasvisreseptit

Tofuwok

Tofuwok är en rätt som passar bra till vardagsmat. Snabbt och enkelt!
(0)
Tulosta
270gTofu
1Närpes Grönsakers chili
2Salladslökar eller 1/2 purjo
2Närpes Grönsakers spetspaprika
150gBroccoliini
1Morot, stor
1Ingefära (liten)
3Olja
3Sojasås
1Honung
1Lime, saften
  1. Skär tofun i rejäla bitar och placera bitarna mellan hushållspapper för att få bort överflödig vätska.
  2. Du kan trycka till litet på bitarna, och så rekommenderar vi att byta pappret minst en gång.
  3. Medan tofun torkar, skär grönsakerna. Ifall du inte vill ha så stark mat, avlägsna frön från chilin.
  4. Skölj salladslöken, spetspaprikan och broccoliinin samt skala moroten och ingefäran. Finhacka chilin och salladslöken.
  5. Spetspaprikan och broccoliinin rekommenderar vi att skära i större bitar. Moroten som är skarp skär du i tunna puckar, så blir grönsakerna mjuka samtidigt under tillredningen.
  6. Riv till sist ingefäran på ett rivjärn.
  7. Skär de torkade tofuskivorna till mindre bitar och stek dem i en torr stekpanna. När tofubitarna fått lite färg tillsätt alla grönsaker samt oljan.
  8. Fortsätt att steka tofubitarna en stund och tillsätt sedan resten av ingredienserna så som sojasåsen, honung och saften av en lime.
  9. Rör om och låt woken stå och sjuda i ca 5-10 minuter under lock eller bakplåtspapper.
  10. Serveras med ris eller valfri sort av nudlar.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.