Kasvisreseptit

Tomat-lökplättar

Man tänker ofta att plättar är söta och passar som efterrätt. Tomat-lökplättarna är ett bra exempel på att de passar ypperligt som salta.
(0)
(487)
Tulosta
5dlMjölk
2stÄgg
2,5dlVetemjöl
1tskSalt
0,5tskMalen svartpeppar
200gKörsbärstomat
2stLök
1krukaFärsk basilika
100gRiven ost
Smör till stekning
  1. Blanda mjölk, salt, svartpeppar och ägg i en skål.
  2. Blanda jämt.
  3. Tillsätt under omrörning vetemjöl.
  4. Värm en stekpanna och lägg en klick smör i pannan.
  5. Lägg en slev med deg i pannan.
  6. Strö halverade körsbärstomater och hackad lök på plätten.
  7. Sväng plätten och stek klar.
  8. Rulla plätten till en rulle och lägg i en ugnsform.
  9. Strö på riven ost.
  10. Gratinera i 160 gradig ugn i 10-15 minuter.
  11. Servera med färsk basilika.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.