Tomat-persiljepesto
Här kan man variera med favorit pastan.
200g | Fullkorns Spaghetti |
200g | Soltorkade tomater |
0,5dl | Solrosfrön |
0,5msk | Citronsaft |
2msk | Parmesanost riven |
1dl | Färsk persilja hackad |
1tsk | Svartpeppar |
2msk | Vatten |
1st | Vitlöksklyfta |
- Koka spagetti i saltat vatten.
- Kör soltorkade tomater med oljan, solrosfrön, citronsaften, parmesanosten, persiljan, svartpepparn, vattnet och den hackade vitlöksklyftan i en mixer.
- Kör till slät blandning. Krydda enligt behov.
- Häll av spagettin och blanda peston med spagettin. Dekorera med persilja och riv parmesanost ovanpå.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.