Tomatrisotto
Risotto är en läcker italiensk maträtt som tillverkas av ris, vanligtvis Arborio- eller Carnaroli-ris, och den är krämig och smakrik. Förutom sin rika och fylliga smak är risotton även mycket mångsidig. Detta recept innehåller ostar och härliga inhemska Dunne-tomater. Risotto är enkelt att tillaga i större mängder, så det är enkelt att göra antingen som vardagsmat för uppvärmning eller till fest med större folkmängd.
400g | Risottoris |
1dl | Olivolja |
3dl | Vittvin |
1l | Tomatsaft |
100g | Naturell färskost |
150g | Riven parmesanost |
2tsk | Salt |
1msk | Socker |
0,5tsk | Svartpeppar |
1ask | Närpes Grönsakers dunne |
1kruka | Färsk persilja |
- Värm en stor kastrull.
- Tillsätt olivolja och risottoris i kastrullen.
- Bryn riset ett par minuter.
- Tillsätt vittvinet och koka upp.
- Tillsätt hälften av tomatsaften.
- Koka risotton på låg värme och rör hela tiden om med en slickepott.
- Tillsätt vätska lite i taget så att blandningen hela tiden hålls rinnande.
- Till att riset är klart.
- Tillsätt naturell färskost och riven parmesanost.
- Blanda jämt.
- Krydda med salt, socker och svartpeppar.
- Smaka av.
- Tillsätt de halverade dunnetomaterna och den hackade färska persiljan.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.