Tomatpaj
Letar du efter en lätt och smakrik matpaj som enkelt tillagas med säsongens tomater? Den här tomatpajen är ett perfekt val till lunch, bjudningar eller brunchbordet. Saftiga tomater, smakfull fyllning och en krispig botten gör detta recept till en riktig klassiker inom vegetariska rätter. Läs receptet och baka din egen tomatpaj utan krångel – ett måste för alla tomatälskare!

Ingredienser
4st | Närpes Grönsakers tomater |
1bägare | Närpes Grönsakers orange pärltomater |
2paket | färskost med gräslökssmak |
2st | ägg |
1tsk | svartpeppar |
1tsk | vitpeppar |
1paket | smördegsplattor (400 g) |
1paket | grön pesto |
250g | mozzarellaost |
2msk | olja |
1tsk | salt |
1tsk | oregano |
Portioner
Gör så här:
- Värm ugnen till 190 grader.
- Tina smördegen och kavla ut den till en plåtstorlek. Flytta över degen till en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
- Bred ett tunt lager pesto över degen. Skiva mozzarellan och fördela skivorna jämnt ovanpå peston.
- Blanda färskost, ägg, salt och peppar. Häll blandningen över mozzarellan och bred ut så att osten täcks.
- Skiva de stora tomaterna från Närpes Grönsaker tunt och dela körsbärstomaterna.
- Lägg tomaterna ovanpå pajen i ett dekorativt mönster. Krydda med torkad oregano och flingsalt, och ringla över lite olivolja.
- Grädda pajen mitt i ugnen i 190 grader i cirka 35 minuter eller tills kanterna är vackert gyllenbruna.
- Garnera med färsk basilika och servera varm eller kall med sallad.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.