Tranbär med lakrits-kolasås och havrevisp
Sura tranbär med en söt lakrits-kolasås gjord på färska dadlar och vispad havregrädde.

10st | Färska dadlar |
1,5dl | Krämig kokosmjölk |
1tsk | Rålakritspulver |
50ml | Havrevisp, eller vanlig vispgrädde |
2tsk | Honung |
2dl | Frysta tranbär |
Kanel att toppa med |
- Kärna ur dadlarna och mixa tillsammans med kokosmjölk i en stark mixer eller med en stavmixer.
- Det kan ta en stund innan du har en slät sås.
- Lägg till lakritspulver och rör om.
- Ställ i kylen.
- Vispa havregrädde och honung med en elvisp.
- Fungerar också med vanlig vispgrädde.
- Portionerna ut 1 msk tranbär i serveringsglas.
- Lägg på en klick grädde.
- Fortsätt med 2-3 msk kolasås och avsluta med en större klick grädde.
- Toppa med lite kanel.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.