Kasvisreseptit

Trattkantarellfettucine

Servera som lyxigare lunch eller som bjudrätt åt ett större sällskap.
(0)
Tulosta
Trattkantarellsås
2stGula lökar
200gFrysta eller konserverade trattkantareller
2stVitlöksklyftor
30gSmör
1mskVetemjöl
2dlVatten
2dlVispgrädde
1,5tskGrönsaksfond
0,5krukaTimjan
30gParmesanost riven
Pasta
250gFettucine färskpasta
Salt
  1. Pastan
  2. Sätt en kastrull med vatten att börja koka.
  3. Koka pastan i saltat vatten 2-3 minuter, häll av i durkslag och rör ner i stekpannan tillsammans med såsen.
  4. Trattkantarellsåsen
  5. Skala och finhacka löken samt vitlöken.
  6. Fräs trattkantarellerna i en torr stekpanna så överflödig vätska kokas bort.
  7. Tillsätt smör och den finhackade löken.
  8. Fräs en stund, tillsätt vetemjöl och rör runt, slå på vatten och låt koka ihop en liten stund tills såsen tjocknar, slå på grädden och låt småputtra 5-10 min tills såsen tjocknat något.
  9. Riv över parmesanost och tillsätt finhackad färsk timjan.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.