Ugnsbakad batat med medelhavssmaker
Rätten som kan vara både ett tillbehör och en hel rätt!
Ugnsbatat | |
1kg | Batat |
2msk | Rypsolja |
1tsk | Salt |
1tsk | socker |
Svartpeppar | |
Medelhavsblandning | |
100g | Gröna oliver, urkärnade |
100g | Soltorkad tomat |
1msk | Kapris |
1st | Schalottenlök, liten |
0,5st | Solo vitlök |
1knippe | Oregano |
2msk | Citronolja |
1msk | Ljus vinäger |
Svartpeppar |
- Ugnsbatat
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Tvätta bataten med rotsaksborste.
- Skär på längden 8-10 stora klyftor.
- Blanda i en skål tillsammans kryddor.
- Stek i ugn ca 25-30 minuter, tills bataten mjuknar och får lite färg.
- Servera tillsammans med en blandning av medelhavsinläggningar tillsammans med lite färsk lök, olja, vinäger och oregano.
- Medelhavsblandning
- Skär oliver och soltorkad tomat i bitar.
- Finhacka schalottenlök, vitlök och oregano.
- Blanda härefter allt i en skål.
- Droppa blandningen över den nybakade bataten, klipp gärna över lite extra oregano.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.