Kasvisreseptit

Ugnsbakad batat med medelhavssmaker

Rätten som kan vara både ett tillbehör och en hel rätt!
(0)
Tulosta
Ugnsbatat
1kgBatat
2Rypsolja
1Salt
1socker
Svartpeppar
Medelhavsblandning
100gGröna oliver, urkärnade
100gSoltorkad tomat
1Kapris
1Schalottenlök, liten
0,5Solo vitlök
1Oregano
2Citronolja
1Ljus vinäger
Svartpeppar
  1. Ugnsbatat
  2. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  3. Tvätta bataten med rotsaksborste.
  4. Skär på längden 8-10 stora klyftor.
  5. Blanda i en skål tillsammans kryddor.
  6. Stek i ugn ca 25-30 minuter, tills bataten mjuknar och får lite färg.
  7. Servera tillsammans med en blandning av medelhavsinläggningar tillsammans med lite färsk lök, olja, vinäger och oregano.
  8. Medelhavsblandning
  9. Skär oliver och soltorkad tomat i bitar.
  10. Finhacka schalottenlök, vitlök och oregano.
  11. Blanda härefter allt i en skål.
  12. Droppa blandningen över den nybakade bataten, klipp gärna över lite extra oregano.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.