Valkosipuli-seesami-chililinssit
Tarjoile riisin tai nuudeleitten kanssa. Mainio ruoka, jonka voit tehdä etukäteen ja syödä lounaalla seuraavana päivänä.
1pkt | Esikeitettyjä linssejä, vihreitä |
3kpl | Valkosipulinkynttä |
1kpl | Porkkana, iso |
2nippua | Parsakaalta |
1tl | Chilihiutaleita |
1tl | Inkivääriä, tuoretta |
Öljyä paistamiseen | |
Kastike | |
1tl | Seesamiöljyä |
1,5rkl | Soijaa |
0,5kpl | Sitruunan mehu |
Lisäksi | |
Ituja | |
Tuoreita yrttejä, basilikaa, minttua, korianteria, lehtipersiljaa | |
Riisiä tai nuudeleita |
- Silppua valkosipuli, porkkana, inkivääri ja parsakaali.
- Laita riisi tai nuudelit keittymään.
- Lisää hieman ruokaöljyä pannulle ja lämmitä se keskilämmölle.
- Lisää valkosipuli, porkkana, parsakaali, chilihiutaleet ja inkivääri.
- Valuta linssit ja lisää ne pannulle.
- Lisää pannulle seesamiöljy, soija, sitruunamehu ja mustapippuri.
- Sekoita ja paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Annostele valmis riisi kulhoon, lisää linssi-kasvissekoitus.
- Koristele iduilla ja tuoreilla yrteillä.
- Voit halutessasi lisätä annokseen vielä maun mukaan soijaa ja sitruunamehua.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.