Vardagsgryta
En gryta gjord på bönor eller linser samt inhemska rotsaker.
1msk | Vegetabilisk olja (olivolja) |
1st | Lök, hackad |
3st | Morot, hackad |
1,5l | Vatten |
1skiva | Skalad ingefära |
4dl | Pärlgryn |
1,5tsk | Salt |
2dl | Bönor eller linser |
1st | Purjolök |
2tsk | Färsk gräslök |
2tsk | Färsk persilja |
1tsk | Paprikapulver |
1tsk | Gurkmeja (pulver) |
1-2dl | Nötter (tex cashew |
- Hantera bönorna/linserna enligt instruktioner (blötlägg, koka, tillred)
- Bryn löken och morötterna i en kastrull med olja och tillsätt vatten.
- Då vattnet kokar, tillsätt ingefära och grynen. Låt koka och tillsätt salt och de andra ingredienserna.
- Koka enligt grynens kokningstid.
- Ingefäraskivan kan lämnas oäten då kommer emot på tallriken.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.