Världens bästa tomatpasta
Använd inhemska rödmogna tomater med hög sötma och smak.

Ingredienser
| Sås | |
| 2st | Gulllök |
| 4st | Vitlöksklyftor |
| 1msk | Finhackad rosmarin |
| 0,5dl | Solrosolja |
| 2askar | Inhemska körsbärstomater |
| 2dl | Vatten |
| 2msk | Balsamvinäger |
| 1msk | Honung |
| 1tsk | Fänkolsfrön |
| Havssalt | |
| Svartpeppar från kvarnen | |
| Pasta | |
| 400g | Torr pasta |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Huvudrätter Pasta |
| Säsong | Vardagsmat Sommar Skördetid |
| Svårighetsgrad | Lite krävande |
| Tillredningstid | 30-60 min |
| Tillagningssätt | Kokat |
Gör så här:
- Sås
- Finhacka löken och rosmarinen, krossa vitlöken.
- Glasera lökarna och rosmarinen mjuka i olja.
- Tillsätt resten av såsingredienserna.
- Reducera till en sås i 20 minuter, krossa tomaterna delvis under kokningen så att resultatet blir saftigt och sexigt – och binder pastan utmärkt.
- Pasta
- Välj glutenfri pasta eller breda risnudlar (fungerar utmärkt som pasta)
- Koka pastan färdig enligt anvisningen på paketet och blanda med såsen.
- Servera genast.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.






