Kasvisreseptit

Vitkålslasange med svarta bönor och färsk tomat

Servera som klassisk lasagne, med t ex spenat och Dunnetomater.
(0)
Tulosta
Röd sås
Närpes Grönsakers tomater
Gula lökar
Vitlöksklyftor
Morötter
Timjan, finhackad
Närpes Grönsakers chili
Tomatpuré
Förkokta svarta bönor
Salt
Svartpeppar
Socker
Vit sås
Smör
Mjöl
Matgrädde
Mjölk
Grönsaksbuljongtärning
Riven röd emmentalost
Vitkål som lasagneplattor
Servering
Spenat
Närpes Grönsakers Dunne
  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
  2. Röd sås
  3. Tvätta och skala grönsakerna, skär tomaterna, löken, vitlöken, moroten, timjan och chilin i grova bitar.
  4. Sätt alla röda såsens ingredienser i en hushållsassistent och mixa till en grov och grynig massa.
  5. Flytta över massan i en stekpanna, är såsen lös så låt den puttra tills den tjocknar.
  6. Dra stekpannan av plattan då såsen är passligt tjock.
  7. Vit sås
  8. Smält smöret på låg värme i en kastrull, tillsätt mjölet under vispning och låt det fräsa en stund.
  9. Vispa ner grädden och mjölken, tillsätt buljongtärningen och koka upp såsen underomrörning.
  10. Dra kastrullen av plattan och rör ner den rivna osten.
  11. Lägg ihop och grädda
  12. Dra stora bitar av kålen, använd i lasagnen istället för lasagne plattor.
  13. Så börja med ett lager av den röda såsen i botten, sen ett lager kål, varva sedan 2 varv till med röd sås, vitsås och kål.
  14. Avsluta på toppen med ostsås.
  15. Grädda i ugnen i 30 minuter, sänk temperaturen därefter till 100 grader och fortsättgrädda i 15-20 minuter till.
  16. Om lasagnen snabbt får mycket färg, täck över med t ex aluminiumfolie.
  17. Servera som klassisk lasagne, med t ex spenat och Dunnetomater.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.