Kasvisreseptit

Vitlöks-sesam-chililinser

Servera med nudlar eller ris. Gör en större mängd, för denna rätt passar bra att förvara och äta som lunch nästa dag.
(0)
(73)
Ingredienser
Tulosta
1pktFörkokta linser, gröna
3stVitlöksklyftor
1stMorot, stor
2stBroccoli knoppar
1tskChiliflingor
1tskIngefära, färsk
2mskOlja för stekning
Sås
1tskSesamolja
1,5mskSoja
0,5stCitron, saften
Svartpeppar
Tillbehör
Groddar
Färska örter, basilika, mynta, koriander, bladpersilja
Ris eller nudlar
Portioner
Kategorier
Maträtt
Huvudrätter
Specialkost
Äggfri
Glutenfri
Laktosfri
Mjölkfri
Säsong
Sommar
Vardagsmat
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
Mindre än 30 min
Tillagningssätt
Stekt
Gör så här:
  1. Hacka vitlök, morot, ingefäran och broccolin.
  2. Sätt ris/nudlar att koka.
  3. Sätt olja i stekpannan och värm till medelvärme.
  4. Sätt i vitlök, morot, broccoli, chiliflingorna och ingefäran.
  5. Häll av linserna och tillsätt dem i stekpannan.
  6. Tillsätt sesamolja, soja, citronsaft och svartpeppar.
  7. Blanda och stek på svag värme i ca 10 minuter.
  8. Sätt det färdiga riset på ett serveringsfat, tillsätt lins-grönsaksblandningen.
  9. Dekorera med groddar och färska örter.
  10. Man kan vid behov tillsätta soja och citronsaft enligt smak.
AP
Din kock:Anne PfitznerFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.