Vitlöks-sesam-chililinser
Servera med nudlar eller ris. Gör en större mängd, för denna rätt passar bra att förvara och äta som lunch nästa dag.
1pkt | Förkokta linser, gröna |
3st | Vitlöksklyftor |
1st | Morot, stor |
2st | Broccoli knoppar |
1tsk | Chiliflingor |
1tsk | Ingefära, färsk |
2msk | Olja för stekning |
Sås | |
1tsk | Sesamolja |
1,5msk | Soja |
0,5st | Citron, saften |
Svartpeppar | |
Tillbehör | |
Groddar | |
Färska örter, basilika, mynta, koriander, bladpersilja | |
Ris eller nudlar |
- Hacka vitlök, morot, ingefäran och broccolin.
- Sätt ris/nudlar att koka.
- Sätt olja i stekpannan och värm till medelvärme.
- Sätt i vitlök, morot, broccoli, chiliflingorna och ingefäran.
- Häll av linserna och tillsätt dem i stekpannan.
- Tillsätt sesamolja, soja, citronsaft och svartpeppar.
- Blanda och stek på svag värme i ca 10 minuter.
- Sätt det färdiga riset på ett serveringsfat, tillsätt lins-grönsaksblandningen.
- Dekorera med groddar och färska örter.
- Man kan vid behov tillsätta soja och citronsaft enligt smak.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.