Saftiga zucchinibiffar
Enkla och smakrika zucchinibiffar med halloumi som du smidigt tillagar i ugnen.

1st | Stor zucchini (ca 300g) |
1tsk | Salt |
200g | Halloumiost |
1st | Gul lök |
2,5dl | Havregryn |
2st | Ägg |
1tsk | Salt |
2tsk | Timjan |
2tsk | Oregano |
1krm | Svartpeppar |
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Skölj och riv zucchinin grovt.
- Bred ut på skärbrädan och strö över 1 tsk salt för att driva ut en del av vätskan ur zucchinin.
- Riv halloumiosten och skala och finhacka löken.
- Rör ihop havregryn, ägg, lök och kryddor i en skål.
- Blanda väl.
- Pressa ur vätskan ut den rivna zucchinin och rör ner zucchinin i smeten.
- Tillsätt riven halloumi och blanda väl, använd med fördel händerna
- Låt smeten stå i ca 10 minuter.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och forma smeten till ca 1 cm tjocka biffar med händerna.
- Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.