Kasvisreseptit

Saftiga zucchinibiffar

Zucchinibiffar är det perfekta alternativet till traditionella biffar, eftersom de inte bara är veganska (välj en vegansk ost) utan även fullpackade med vitaminer och fibrer. Grilla eller stek dem gyllenbruna i ugnen och njut av deras krispiga yttre och saftiga inre. Dessa saftiga zucchinibiffar tillverkas av färska och högkvalitativa råvaror - utan tillsatser eller onödiga fetter.
(8)
(14663)
Tulosta
1stStor zucchini (ca 300g)
1tskSalt
200gHalloumiost
1stGul lök
2,5dlHavregryn
2stÄgg
1tskSalt
2tskTimjan
2tskOregano
1krmSvartpeppar
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skölj och riv zucchinin grovt.
  3. Bred ut på skärbrädan och strö över 1 tsk salt för att driva ut en del av vätskan ur zucchinin.
  4. Riv halloumiosten och skala och finhacka löken.
  5. Rör ihop havregryn, ägg, lök och kryddor i en skål.
  6. Blanda väl.
  7. Pressa ur vätskan ut den rivna zucchinin och rör ner zucchinin i smeten.
  8. Tillsätt riven halloumi och blanda väl, använd med fördel händerna
  9. Låt smeten stå i ca 10 minuter.
  10. Klä en plåt med bakplåtspapper och forma smeten till ca 1 cm tjocka biffar med händerna.
  11. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(8)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.