Tomaattikeitto MADE IN NÄRPES
Ylikypsistä tomaateista teet maailman parasta tomaattikeittoa. Keittoa voi syödä alkuruoaksi tai pääruoaksi.

1kg | Kotimaisia kypsiä tomaatteja |
5dl | Vettä |
1kpl | Keltasipuli |
1kpl | Kasvisliemikuutio |
2rkl | Tomaattipyreetä |
2rkl | Sokeria |
1tl | Suolaa |
10kpl | Tuoretta basilikan lehteä |
0,5tl | Jauhettua mustapippuria |
0,5tl | Cayennepippuria |
Suurus: | |
1dl | Kermaa |
0,5dl | Vettä |
1,5rkl | Maissitärkkelystä |
- Suosittelemme, että valitset keittoon mahdollisimman kypsiä tomaatteja, jotta lopputuloksesta tulee erityisen maukas ja värikäs.
- Kalttaa tomaatit. Leikkaa tomaatteihin rastin muotoiset viillot. Kasta tomaatit nopeasti kiehuvaan veteen ja jäähdytä heti perään kylmässä vedessä.
- Kuori tomaatit ja pilko valkosipuli ja keltasipuli.
- Kuullota sipuleita kattilassa öljyn kera pari minuuttia.
- Lisää ainekset kattilaan lukuunottamatta suurusta.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Anna kiehua 30 minuuttia.
- Lisää suurus keittoon koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa.
- Tarjoile fetajuustomurujen ja hyvän leivän kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.