Asiatisk nudelsoppa
Soppan går att göra med eller utan nudlar, bestäm själv!
150g | Portobello |
2st | Inhemsk spetspaprika |
1st | Solo vitlök |
1st | Gul lök |
2msk | Rypsolja |
8dl | Vatten |
2st | Buljongtärningar |
2tsk | Citrongräspasta |
2tsk | Ingefärspasta |
150g | Sugarsnaps |
400g | Kokosgrädde |
50g | Vermicellinudlar (frivilligt) |
0,33kruka | Koriander |
0,33kruka | Gräslök |
- Skär portobellosvamparna och paprikan i passliga soppbitar, finhacka lök och vitlök.
- Fräs i rypsolja, tillsätt vatten, buljontärningar, citrongräspasta och ingefärspasta.
- Koka soppan 5 minuter, tillsätt kokosgrädden och sugarsnapsen, låt koka ytterligare några minuter.
- För en matigare soppa tillsätt nu ca 50 g vermicellinudlar, dra av plattan och låt stå och dra 4-5 minuter.
- Finhacka koriander och gräslök, blanda ner i soppan.
- Servera gärna med limeklyfta som man själv får pressa över vid behov.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.