Kasvisreseptit

Blinier

Blinier, som är en rysk syrlig boveteplätt serveras ofta med fiskrom, lök och smetana. I detta recept gjorde vi istället en fräsch grönsaksröra med lite sting av rödlök och kapris, vegetarisk och dessutom väldigt förmånlig utan att tumma på smakupplevelserna!
(0)
Tulosta
Blinier
4gTorrjäst
2,5dlMjölk, 42 grader
1,5dlBovetemjöl
1dlVetemjöl
0,75dlGräddfil
1Äggula
1Äggvita
Smör till stekningen
Grönsaksröran
0,5Spetspaprika
5Zucchini, bit
1Rödlök, liten
1Kapris
1Persilja
1dlCrème Fraiche
Salt, svartpeppar
  1. Blinier
  2. Rör ner jästen i den ljumma mjölken.
  3. Tillsätt mjölena, gräddfil, äggula och salt.
  4. Vispa smeten slät.
  5. Låt den jäsa minst en halv timme.
  6. Vispa under tiden äggvitan hård.
  7. Blanda försiktigt ner den i smeten.
  8. Grädda smeten i lite smör i en plättlagg eller i en blinipanna.
  9. Grönsaksröra med kapris
  10. Tvätta grönsakerna.
  11. Skär dem i så små tärningar som möjligt.
  12. Finhacka persiljan och blanda tillsammans med creme fraichen och grönsakerna.
  13. Smaka av med salt och svartpeppar.
  14. Servera blinierna nystekta tillsammans med röran, toppa gärna med krispiga groddar eller med salladsskott.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.