Kasvisreseptit

Zucchini-avokadopasta med rostade kikärter

Pastarätt som är helt vegansk och full med smak!
(0)
(682)
Tulosta
Avokadosås
2stAvokado
1stVitlöksklyfta
1,5tsk Örtsalt
Lite svartpeppar
0,5dlVatten
1mskLime- eller citronsaft
0,5krukaFärsk basilika
Zucchinipasta
2stSmåa zucchinin
1askKörsbärstomater
Rostade kikärter
1lådaKikärter, 230g avrunnen vikt
1mskOlivolja
1tskTorkad basilika
1tskSalt
  1. Avokadosås
  2. Mixa avokado, vitlök, kryddor, vatten och limesaft till en slät kräm i en mixer eller med en stavmixer.
  3. Lägg till det mesta av den färska basilikan, spara lite att dekorera med, och mixa lite till.
  4. Zucchini pasta
  5. Skölj zucchinin och skär bort ändorna.
  6. Gör “spagetti” med en grönsakssvarv, en spiralizer eller en potatisskalare.
  7. Lägg i en stor skål.
  8. Klyfta körsbärstomaterna.
  9. Häll avokadosåsen över zucchinipastan och blanda väl.
  10. Lägg till körsbärstomaterna och låt pastan stå och gotta sig en stund medan du rostar kikärterna.
  11. Rostade kikärter
  12. Häll bort lagen från kikärterna och skölj väl.
  13. Rosta i en torr, het stekpanna i några minuter.
  14. Lägg till olivolja och kryddor och rosta en stund till tills kikärterna får lite färg.
  15. Servering
  16. Servera avokado-zucchinipastan med färsk basilika och rostade kikärter.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.