Kasvisreseptit

Batatnachos

En hälsosammare version av nachoplåten! De kryddigt härliga batatnachona med svartböns-tomatsalsa är överraskande lätt mat som passar såväl vardag som veckoslut.
(0)
Tulosta
2stBatat
2mskOlja
1tskLökpulver
1tsk(Rök)paprikapulver
1tskOstkummin
0,5tskSalt
Svartböna-tomatsalsa:
250gNärpes Grönsakers Dunne
1stRödlök
1burkMogna svartbönor
1stNärpes Grönsakers röd chili
1stLime
0,5tskSalt
Socker
1buntKoriander eller bladpersilja
Lime-fraiche:
1burkHavrefraiche
Lime saft
Salt
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Batatnachon:
  3. Tvätta och torka bataten och skiva den i 3mm tunna mynt.
  4. Sprid ut bitarna på en plåt med bakplåtspapper, bredvid varandra inte ovanpå varandra.
  5. Blanda ihop olja med kryddor och fördela på batatbitarna med tex en bakpensel.
  6. Lyft plåten i ugnen och grädda bitarna i ca 25 minuter.
  7. (Obs! Om du fördubblar receptet, sprid ut bitarna på två plåtar och låt dem byta plats efter ca halva tiden).
  8. Gör under tiden salsan med svartbönor:
  9. Skär itu tomaterna (passar förutom med Dunne även med Närpes Grönsakers körsbärstomater eller pärltomater).
  10. Skala och hacka rödlöken.
  11. Skiva chilin, pressa saften ur limen och hacka koriander/bladpersilja.
  12. Låt bönorna rinna av och skölj dem (går bra att byta ut bönorna mot annat protein).
  13. Blanda ihop salsans ingredienser.
  14. Lime-fraiche:
  15. Blanda enligt egen smak saft från lime och salt i havrefraichen.
  16. Då batatskivorna är klara bred ut salsa på dem och fäll ner små klumpar med lime-fraiche här och där. Servera genast.
  17. Ifall riven ost används:
  18. Tillsätt osten ovanpå salsan (gör salsan utan koriander/bladpersilja och lägg i ugn till att osten smält.
  19. Ifall du använder annat protein:
  20. Stek det knaprigt i stekpanna och tillsätt ovanpå bataten (+tillsätt riven ost).
Parantavaruoka
:Parantavaruoka
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.