Kasvisreseptit

Blomkålscurry

Lämna bort chilin så passar denna rätt bra även åt barn!
(0)
Tulosta
3Småa schalottenlökar
1Vitlöksklyfta
0,5Inhemsk röd chili
1,5Curry
0,5Gurkmeja
50gSmör
1Vetemjöl
1,5Buljongtärning
3dlVatten
2,5dlMatgrädde 15%
0,5Malen vitpeppar
0,5Gräslök
Salt
800gBlomkål, 1 huvud
Salt
  1. Finhacka schalottenlök och vitlök.
  2. Halvera chilin på längden och ta bort kärnhuset, finhacka i små täningar.
  3. Fräs grönsakerna tillsammans med curry och gurkmeja i smör i en kastrull.
  4. Pudra över vetemjöl och fräs med det en liten stund.
  5. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningen, tillsätt matgrädde och låt småkoka ca 10-15 minuter.
  6. Skär under tiden blomkålen i buketter, halvera eller skär stora buketter i kvartar, koka 5 minuter i saltat vatten.
  7. Blanda ihop den kokta blomkålen med såsen.
  8. Rör ner finhackad gräslök, smaka av med salt och vitpeppar.
  9. Servera tillsammans med t.ex ris-havreblandning.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.