Blomkålscurry
Lämna bort chilin så passar denna rätt bra även åt barn!

3 | Småa schalottenlökar |
1 | Vitlöksklyfta |
0,5 | Inhemsk röd chili |
1,5 | Curry |
0,5 | Gurkmeja |
50g | Smör |
1 | Vetemjöl |
1,5 | Buljongtärning |
3dl | Vatten |
2,5dl | Matgrädde 15% |
0,5 | Malen vitpeppar |
0,5 | Gräslök |
Salt | |
800g | Blomkål, 1 huvud |
Salt |
- Finhacka schalottenlök och vitlök.
- Halvera chilin på längden och ta bort kärnhuset, finhacka i små täningar.
- Fräs grönsakerna tillsammans med curry och gurkmeja i smör i en kastrull.
- Pudra över vetemjöl och fräs med det en liten stund.
- Häll på vatten och tillsätt buljongtärningen, tillsätt matgrädde och låt småkoka ca 10-15 minuter.
- Skär under tiden blomkålen i buketter, halvera eller skär stora buketter i kvartar, koka 5 minuter i saltat vatten.
- Blanda ihop den kokta blomkålen med såsen.
- Rör ner finhackad gräslök, smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera tillsammans med t.ex ris-havreblandning.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.