Blomkålscurry
Lämna bort chilin så passar denna rätt bra även åt barn!

Ingredienser
3st | Småa schalottenlökar |
1st | Vitlöksklyfta |
0,5st | Inhemsk röd chili |
1,5msk | Curry |
0,5tsk | Gurkmeja |
50g | Smör |
1msk | Vetemjöl |
1,5st | Buljongtärning |
3dl | Vatten |
2,5dl | Matgrädde 15% |
0,5krm | Malen vitpeppar |
0,5kruka | Gräslök |
Salt | |
800g | Blomkål, 1 huvud |
Salt |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Förrätter Huvudrätter Mellanmål |
Specialkost | Äggfri Laktosfri |
Säsong | Vardagsmat Fest |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min 30-60 min |
Tillagningssätt | Kokat Stekt Blandat |
Gör så här:
- Finhacka schalottenlök och vitlök.
- Halvera chilin på längden och ta bort kärnhuset, finhacka i små täningar.
- Fräs grönsakerna tillsammans med curry och gurkmeja i smör i en kastrull.
- Pudra över vetemjöl och fräs med det en liten stund.
- Häll på vatten och tillsätt buljongtärningen, tillsätt matgrädde och låt småkoka ca 10-15 minuter.
- Skär under tiden blomkålen i buketter, halvera eller skär stora buketter i kvartar, koka 5 minuter i saltat vatten.
- Blanda ihop den kokta blomkålen med såsen.
- Rör ner finhackad gräslök, smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera tillsammans med t.ex ris-havreblandning.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.