Kasvisreseptit

Buddha bowl

Förbered de olika komponenterna på förhand, då har du snabbt en underbart god salladsbowl att plocka ihop när det är matdags!
(0)
Tulosta
300gBatat
1mskOlivolja
1tskÖrtsalt
1tskSmoked paprika krydda
1krmSvartpeppar
2stRödbetor (råa eller köp färdigkokta)
1dlOkokt quinoa
1dlCashewnötter
1dlVatten
0,25tskSalt
0,5tskSmoked paprika krydda
1stAvokado
3bladGrönkål
1bägareNärpes Grönsakers Orange Pärltomater
Rostade kikärter (eget recept på dessa)
  1. Värm ugnen till 175° (varmluft).
  2. Skär batat i bitar.
  3. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Ringla över olivolja och krydda med salt, peppar och smoked paprika.
  5. Rosta i ugnen i 30 minuter.
  6. Koka under tiden quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.
  7. Koka även rödbetorna om du använder råa.
  8. Skär dem färdigt i mindre bitar för att snabba på koktiden.
  9. Gör cashewsåsen genom att mixa cashewnötter, vatten, salt och smoked paprika-krydda i en mixer eller med en stavmixer.
  10. Halvera avokadon och ta bort kärnan.
  11. Skär långa fåror i avokadon med en kniv, gröp sedan ur avokadon ur skalet med en matsked, du har nu fina avokadoskivor.
  12. Halvera snäxi-tomaterna och riv grönkålen i mindre bitar.
  13. Ta fram 4 skålar och fördela grönkål, tomat, avokado, quinoa, batat, rödbeta, rostade kikärter och cashewsås i dem.
  14. Du kan även byta ut ingredienserna till andra grön- eller rotsaker utgående från smak eller det du råkar ha hemma, det är bara din fantasi som hindrar dig!
NA
:Nathalie Aurén
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.