Kasvisreseptit

Crème Ninon

En klassisk elegant, slät ärtsoppa som får en unik skummighet och syrlighet från skumvinet som tillsätts just innan servering.
(0)
Tulosta
100gSchalottenlök, i bitar
0,25Persilja
20gSmör
7dlVatten
2Grönsaksbuljongtärningar
400gÄrtor, frusna
2dlSkumvin eller alkoholfritt skumvin
150gCrème Fraiche
  1. Skala schalottenlök, skär i bitar.
  2. Fräs schalottenlöken och persiljan i smöret i en kastrull, häll på vatten samt buljontärningarna och låt koka 10 minuter.
  3. Häll på ärtorna och låt koka 2-3 minuter.
  4. Ta kastrullen från plattan, tillsätt 2 dl skumvin samt crème fraichen och mixa soppan skummig och slät. Kannmixer rekommenderas men stavmixer går även bra.
  5. Servera i sin enkelhet, möjligtvis med några droppar av en god olja, t.ex: avocadoolja.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.