Fyllda paprikor med svamp, äpple och spenat
Fyllda paprikor med en mild röra på svamp, äpple och spenat. Perfekt till sommarlunchen!

1dl | Okokt valfritt ris |
1msk | Valfri olja |
1st | Gul lök |
200g | Champinjoner |
6st | Närpes Grönsakers röd paprika |
1st | Äppel |
150g | Fryst spenat |
1tsk | Salt |
1tsk | Timjan |
0,25tsk | Svartpeppar |
0,25tsk | Chilipulver |
1dl | Valfri grädde |
3dl | Valfri riven ost |
- Värm ugnen till 175°.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och hacka löken.
- Skär champinjonerna i bitar.
- Fräs lök och svamp i en stekpanna med olja tills mjuka.
- Skölj under tiden paprikorna och skär bort ett lock från toppen av paprikan.
- Ta ut eventuella frön och vita kanter.
- Placera paprikorna i en ugnsform.
- Skala äpplet och skär i bitar.
- Lägg i stekpannan tillsammans med fryst spenat.
- Låt puttra tills spenaten tinat.
- Rör sedan ner det kokta riset.
- Krydda med salt, timjan, peppar och chilipulver och häll över grädden.
- Rör slutligen ner 1,5 dl riven ost.
- Smaka av med salt och peppar.
- Fyll paprikorna med fyllningen och toppa med resten av den rivna osten.
- Lägg på “locket” på paprikorna och rosta i ugnen i 20 minuter.
- Kan även grillas.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.