Kasvisreseptit

Fyllda paprikor med svamp, äpple och spenat

Fyllda paprikor med en mild röra på svamp, äpple och spenat. Perfekt till sommarlunchen!
(0)
Tulosta
1dlOkokt valfritt ris
1mskValfri olja
1stGul lök
200gChampinjoner
6stNärpes Grönsakers röd paprika
1stÄppel
150gFryst spenat
1tskSalt
1tskTimjan
0,25tskSvartpeppar
0,25tskChilipulver
1dlValfri grädde
3dlValfri riven ost
  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Skär champinjonerna i bitar.
  5. Fräs lök och svamp i en stekpanna med olja tills mjuka.
  6. Skölj under tiden paprikorna och skär bort ett lock från toppen av paprikan.
  7. Ta ut eventuella frön och vita kanter.
  8. Placera paprikorna i en ugnsform.
  9. Skala äpplet och skär i bitar.
  10. Lägg i stekpannan tillsammans med fryst spenat.
  11. Låt puttra tills spenaten tinat.
  12. Rör sedan ner det kokta riset.
  13. Krydda med salt, timjan, peppar och chilipulver och häll över grädden.
  14. Rör slutligen ner 1,5 dl riven ost.
  15. Smaka av med salt och peppar.
  16. Fyll paprikorna med fyllningen och toppa med resten av den rivna osten.
  17. Lägg på “locket” på paprikorna och rosta i ugnen i 20 minuter.
  18. Kan även grillas.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.