Fyllda purjobåtar
En specialitet som sådan, varför inte som förrätt eller en del av buffen.

2st | Purjolökar |
1st | Vitlöksklyfta |
0,5st | Närpes Grönsakers chili |
1dl | Riven mozzarellaost |
50g | Krossade valnötter |
2msk | Olivolja |
0,5tsk | Svartpeppar |
0,5tsk | Salt |
- Skär bort den gröna delen av purjon och halvera den vita delen.
- Om purjon är stor kan går den att skära i 3 delar om så önskas.
- Dela halvorna på längden och ta bort en del av purjon.
- Lämna dock minst 3 lager.
- Hacka purjons gröna del samt de vita delarna som togs bort och bryn mjuka tillsammans med vitlök och chili.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Ta blandningen ur pannan och blanda i de hackade valnötterna samt den rivna osten.
- Fyll purjohalvorna och grädda i 180 gradig ugn i ca 25 minuter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.