Fyllda spetspaprikor
Stekta spetspaprikor som är fyllda med hummus och ris är en lätt, snabb och läcker rätt. Servera paprikorna med fräsch sallad och hummus.

Ingredienser
400g | Spetspaprika |
3dl | Kokt ris |
1dl | Hummus (färdig eller gör själv) |
1st | Tomat |
5st | Basilikablad |
0,5dl | Cashew nötter |
100g | Fetaost |
0,5tsk | Chiliflingor |
Salt | |
Svartpeppar | |
Citrunklyftor |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Förrätter Huvudrätter |
Specialkost | Glutenfri Äggfri |
Säsong | Vardagsmat Valborg |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min |
Tillagningssätt | Ugn |
Gör så här:
- Skär spetspaprikorna på längden och ta bort kärnorna.
- Blanda ihop det kokta riset och hummus.
- Tärna tomaterna, hacka basilikan, grovhacka cashew-nötterna och smula fetaosten.
- Blanda ihop dem i ris-hummusblandningen och smaksätt med chiliflingor, salt och svartpeppar.
- Fyll paprikorna med ris-hummusblandningen och grädda i 200 gradig ugn i ca 30 minuter.
- Servera med citronklyftor, sallad och hummus.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.