Kasvisreseptit

Galette med tomat och rödbeta

En vacker och smakrik galette med tomat och rödbeta .
(1)
(667)
Tulosta
400gTinad, hel smördegsplatta
2storaKokta rödbetor
2stNärpes Grönsakers tomater
6stNärpes Grönsakers Orange Pärltomater
6stNärpes Grönsakers Röda Pärltomater
150gCrème Fraiche
100gValfri riven ost
1tskSalt
1krmSvartpeppar
1stÄgg
Färsk timjan till dekoration
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skär rödbetorna och alla tomater i skivor.
  3. Rör ihop creme fraiche och riven ost med salt och peppar.
  4. Placera smördegsplattan på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Kavla ut degen en aning och skär ett snitt runt smördegsplattan, ungefär 4-5 cm från kanterna.
  6. Vispa upp ett ägg och pensla kanterna med hälften av ägget.
  7. Bred ut creme fraiche- och ostblandningen på degplattan, lämna kanterna utan fyllning.
  8. Rada över rödbetsskivorna och fortsätt med att rada ut tomatskivorna.
  9. Strö över lite salt och peppar.
  10. Vik upp kanterna runt hela galetten och tryck ner den mot fyllningen.
  11. Pensla kanterna med resten av ägget.
  12. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
  13. Dekorera med färsk timjan, serveras gärna varm.
  14. Går även bra att värma.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(1)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.