Gluteeniton parsakaali- ja tomaattipiiras intialaisilla mauilla
Gluteeniton piirakkapohja jota voi käyttää millä täytteellä tahansa mutta tässä reseptissä se sekoitetaan intialaisella makuelämyksellä.
Piirakkapohja | |
5dl | Kikhernejauhoja |
1,5dl | Riisijauhoja |
1tl | Suolaa |
0,5dl | Oliiviöljyä |
1,5dl | Vettä |
Täyte | |
1kpl | Keltasipuli |
2kpl | Valkosipulikynsiä |
2rlk | Oliiviöljyä |
1pieni | Parsakaali |
1dl | cashewpähkinöitä |
1rlk | raastettua inkivääriä |
1tl | Yrttisuolaa |
0,5rlk | Garam Masala |
1rlk | kurkumaa |
1mm | Chilijauhetta |
1purkki | Kotimaisia punaisia helmitomaatteja |
Munamaito | |
1kpl | Kananmuna |
0,75dl | Kaurakerma (tai tavallista ruokakermaa) |
- Piirakkapohja
- Lämmitä uuni, kiertoilma 175°.
- Sekoita kaikki piirakkapohjan ainekset kulhossa.
- Alusta mielellään käsin.
- Voitele piirakkavuoka pienellä määrällä öljyä ja painelle taikina vuokaan.
- Laita sivulle siksi aikaa kun teet täytteen.
- Täyte
- Pienennä sipuli sekä valkosipuli ja ruskista paistinpannussa oliiviöljyllä.
- Leikka sillä aikaa parsakaali pieniin paloihin, raasta inkivääri, puolita helmitomaatit ja murusta fetajuusto.
- Lisää parsakaali, inkivääri, cashewpähkinät ja kaikki mausteet paistinpannuun ja paista muutaman minuutin.
- Lisää lopuksi helmitomaatit ja fetajuusto ja sekoita hyvin.
- Levitä täyte piirakkavuokaan.
- Sekoita munamaito pienessä kulhossa ja kaada piirakan päälle
- Munamaito
- Sekoita munamaito pienessä kulhossa ja kaada piirakan päälle.
- Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia.
- Tarjoiluun
- Tarjoile esim. vihreän salaatin kera.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.