Grillad portabello
En lyxigare vegansk måndag! Servera den grillade portabellosvampen med sojasirap, potatispure och härliga gröna grönsaker!
Grillad portobello | |
4-6st | Portobello, stora |
1st | Solo vitlök |
0,5kruka | Timjan |
1st | Citron |
4msk | Olivolja |
Flingsalt och nymalen svartpeppar | |
Sojasirap | |
1dl | Soja |
2msk | Sesamolja |
2msk | Sesamfrön |
1dl | Vatten |
1dl | socker |
- Grillad portebello
- Skala och finhacka vitlöken.
- Lägg i en skål.
- Hacka timjan fint och tillsätt tillsammans med citronskal och -saft, olja, salt och nymald svartpeppar.
- Blanda väl.
- Skär bort den nedersta biten av foten på svamparna, skär svamparna i halvor eller fjärdedelar från mitt i foten, och marinera halvorna i blandningen åtminstone 15 minuter, gärna längre.
- Grilla svamparna, tills du har ett fint grillmönster på alla sidor av svampen.
- Sojasirap
- Koka ihop alla ingredienser till sirapskonsistens, testa på en kall metallyta om konsistensen är sirap.
- Låt svalna.
- Håll varm och servera tillsammans med grillad svamp.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.