Gurkbåtar med dillfyllning
Uppfriskande plockbitar till kvällssittningen!

2st | Närpes Grönsakers Gurkor |
200g | Crème Fraiche |
1kruka | Hackad dill |
1st | Citron, saften |
Salt, svartpeppar |
- Klipp bort ändorna av gurkorna.
- Skär 4-5 cm långa bitar av gurkorna.
- Halvera bitarna och gröp ur dem så att de får en fåra i mitten.
- Behåll köttet som gröps ur.
- Pressa köttet i en sil så att det blir torrare.
- Blanda ihop köttet med creme fraichen.
- Krydda med citronsaft, dill, svartpeppar och salt.
- Fyll de urgröpta gurkbitarna med creme fraiche blandningen.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.