Kasvisreseptit

Halloumi- och quinoasallad

En enkel och fräsch sallad med halloumi och quinoa.
(0)
Tulosta
2dlOkokt quinoa
1,5dlHackad persilja
1tskÖrtsalt
0,5tskVitlökspulver
200gHalloumi
1krukaValfri grönsallad
1bägareNärpes Grönsakers Röda Pärltomater
1bägareNärpes Grönsakers Orange Pärltomater
1stNärpes Grönsakers Gurka
Balsamicodressing
  1. Skölj quinoa och lägg i en kastrull med 4 dl vatten.
  2. Koka i 10-15 minuter.
  3. Hacka under tiden persilja.
  4. Rör ner persilja, örtsalt och vitlökspulver i den färdigkokta quinoan.
  5. Ställ kastrullen åt sidan utan lock medan du gör resten.
  6. Skär halloumiosten i tunna skivor och stek i en torr stekpanna tills ytorna är gyllenbruna.
  7. Skölj grönsallad, pärltomater och gurka.
  8. Riv salladen i bitar och skär gurkan.
  9. Rör ihop grönsallad, gurka och tomater i en stor skål.
  10. Rör ner quinoan i salladen.
  11. Toppa salladen med halloumiost och ringla över rejält med balsamicodressing.
  12. Servera exempelvis som tillbehör till olika varmrätter eller som en lätt lunch.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.