Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
En soppa som värmer och mättar under kalla höstdagar.

Ingredienser
| 800g | Hokkaidopumpa |
| 4st | Morötter |
| 1liter | Vatten |
| 2st | Grönsaksbuljongtärningar |
| 3dl | Quinoa- och kikärtsmix |
| 2st | Närpes Grönsakers röd paprika |
| 1st | Rödlök |
| 200g | Valfri svamp |
| 1msk | Smör |
| 3tsk | Salt |
| 1tsk | Vitlökspulver |
| 1tsk | Timjan |
| 0,5tsk | Peppar |
| 200ml | Valfri grädde |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Förrätter Soppor Huvudrätter Mellanmål |
| Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri |
| Säsong | Vardagsmat Halloween Fest Skördetid |
| Svårighetsgrad | Enkelt |
| Tillredningstid | 30-60 min |
| Tillagningssätt | Kokat Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Halvera pumpan.
- Gröp ur fröna och skala med en kniv eller potatisskalare.
- Tärna pumpaköttet och lägg i en stor kastrull med vatten.
- Skala och skär morötterna i bitar.
- Lägg i kastrullen tillsammans med grönsaksbuljong och låt koka i 10 minuter.
- Skölj under tiden quinoa- och kikärtsmixen noggrant och hacka lök och paprika.
- Lägg till alltsammans i kastrullen.
- Rör även ner alla kryddor.
- Låt koka i 10 minuter till.
- Skär svamparna i bitar och stek i smör.
- Rör ner i soppan tillsammans med grädden.
- Smaka av med salt och peppar.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.






