Kasvisreseptit

Kantarellrisotto på korngryn

Den traditionella italienska risottons finska version är kantarell risotto gjord på korngryn som inte alls bleknar vid sidan av det originala receptet. De guldgula kantarellerna känner de flesta igen men har du ett sämre orienteringssinne kan du alltid köpa dem från butikens grönsaksavdelning.
(0)
Tulosta
2dlKorngryn (tex. Torino)
2-3mskRypsolja
1Lök
3mskGrönsaks- eller svampfond
1literVatten
1dlVitvin
400gFärska kantareller
Smör
150gCreme Fraiche
1dlStark riven ost
Timjan
Gräslök
Salt
Peppar
  1. Bryn korngrynen och lökeni panna ett par minuter.
  2. Blanda grönsaks/svampfonden och varmt vatten till en buljong, häll i små mängder åt gången i pannan.
  3. Vätskan får bubbla stillsamt så ha plattan på mellanvärme.
  4. Rör om hela tiden, då det ser ut att vätskan dunstar häll i mer.
  5. Tillsätt vin och fortsätt koka till att grynen börja mjukna och du har använt all buljong.
  6. Samtidigt hinner du skära kantarellerna och bryna dem i smör.
  7. Tillsätt de stekta kantarellerna till grynen.
  8. Blanda i creme fraichen.
  9. Krydda med salt och peppar samt örter.
  10. Till sist sätt till den rivna osten och låt den smälta.
  11. Passar med såväl traditionell parmesan som med andra hårda ostar.
AV
:Aija Vuorijärvi
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.