Kermainen linssikeitto ja juustoiset pestoleivät
Aivan mahtava keitto, joka sopii alkuruoaksi tai pääruoaksi. Tarjoile basilikan sekä ranskankerman ja vastapaistetun pestoleivän kanssa. #villinävegeen #kasvisreseptit

Linssikeitto | |
5kpl | Valkosipulinkynttä |
1kpl | Sipuli |
2rkl | Ruokaöljyä |
1rkl | Sipulijauhetta |
2rkl | Kuivattua timjamia |
2rkl | Mustapippuria |
0,5rkl | Paprikamaustetta |
1kpl | Kasvisliemikuutio |
1dl | Vettä |
400g | Tomaattimurskaa |
4dl | Punaisia linssejä, esikeitettyjä |
1rkl | Valkoviinietikkaa |
1tl | Ruskeaa sokeria |
2dl | Ruokakermaa |
Tarjoiluun: | |
Tuoretta basilikaa | |
Ranskankermaa | |
Juustoiset pestoleivät: | |
4palaa | Täysjyväleipää |
4rkl | Pestoa |
200g | Juustoraastetta |
- Lämmitä kattilassa öljy ja lisää sipulit, kuullota niitä hetki.
- Lisää kattilaan mausteet ja sekoittele muutama minuutti.
- Lisää kattilaan kasvisliemikuutio ja vesi.
- Lisää kattilaan tomaattimurska, etikka, sokeri ja kerma.
- Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä n. 15–20 minuuttia.
- Valmistele leivät. Levitä jokaiselle leivälle 1 rkl pestoa ja ripottele päälle juustoraaste.
- Paahda grillivastuksen alla n. 5 minuuttia.
- Lisää lopuksi keittoon linssit, kiehauta ja tarjoile basilikan sekä ranskankerman kanssa.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.