Korntabbouleh
Ursprungligen från Libanon, Tabbouleh, färggrann och mångsidig. Som sådan eller som tillbehör.

Ingredienser
4dl | Korngryn, förkokta |
2st | Granatäpplen |
1dl | Olivolja |
1st | Citron |
1st | Närpes Grönsakers röd chili |
2st | Palsternacka |
2st | Morötter |
1kruka | Färsk mynta |
Salt | |
Svartpeppar |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Förrätter Tillbehör Huvudrätter Mellanmål |
Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri |
Säsong | Vardagsmat Fest |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Kokat Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Koka de skalade och tärnade rotsakerna i saltvatten.
- Låt svalna.
- Koka korngrynen enligt instruktionerna på paketet.
- Tillsätt rotsakerna i korngrynen.
- Pressa citronsaft på korngrynen.
- Tillsätt olivolja och hackad mynta i korngrynen.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Lyft kärnor av granatäpplen och chiliringar på portionerna.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.