Korntabbouleh
Ursprungligen från Libanon, Tabbouleh, färggrann och mångsidig. Som sådan eller som tillbehör.

Ingredienser
| 4dl | Korngryn, förkokta |
| 2st | Granatäpplen |
| 1dl | Olivolja |
| 1st | Citron |
| 1st | Närpes Grönsakers röd chili |
| 2st | Palsternacka |
| 2st | Morötter |
| 1kruka | Färsk mynta |
| Salt | |
| Svartpeppar |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Förrätter Tillbehör Huvudrätter Mellanmål |
| Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri |
| Säsong | Vardagsmat Fest |
| Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
| Tillredningstid | Mindre än 30 min |
| Tillagningssätt | Kokat Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Koka de skalade och tärnade rotsakerna i saltvatten.
- Låt svalna.
- Koka korngrynen enligt instruktionerna på paketet.
- Tillsätt rotsakerna i korngrynen.
- Pressa citronsaft på korngrynen.
- Tillsätt olivolja och hackad mynta i korngrynen.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Lyft kärnor av granatäpplen och chiliringar på portionerna.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.







