Kasvisreseptit

Blomkålscurry med kikärter, tomat och chili

Krämig och värmande curry med blomkål, kikärter och tomat.
(0)
Tulosta
4dlValfritt ris
1stGul lök
3stVitlköksklyftor
1mskOlivolja
0,5stNärpes Grönsakers chili eller 1 msk chilipulver
3tskSalt
0,25tskSvartpeppar
2mskCurry
1mskGurkmeja
2burkarKrämig kokosmjölk á 400ml
400gBlomkål
3stNärpes Grönsakers tomater
380gFörkokta kikärter
Färsk koriander att dekorera med
  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olivolja.
  3. Hacka chili och lägg i kastrullen.
  4. Lägg till salt, peppar, curry och gurkmeja och rör om.
  5. Häll över kokosmjölk och låt koka upp medan du skär blomkål och tomat i bitar.
  6. Lägg till blomkål i kastrullen och koka i 6-7 minuter.
  7. Skölj kikärterna och lägg till dem i kastrullen tillsammans med tomatbitarna.
  8. Koka i 5 minuter till.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera med ris och förslagsvis lite färsk koriander.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.