Kunnon tzatziki
Huhhuh mitkä maut! Aidossa tzatzikissa valkosipuli saa maustaa jogurttia vähintään tunnin ajan ja kurkku on kunnolla valutettu, jonka ansiosta kastike on ihanan paksua. Tilli sopii tzatzikin mausteeksi mainiosti!

0,5 | Kurkku |
3dl | Turkkilaista jogurttia |
2 | Valkosipulinkynttä |
2rkl | Oliiviöljyä |
1rkl | Valkoviinietikkaa |
0,5tl | Suolaa |
1rkl | tuoretta tilliä hienonnettuna |
- Raasta kurkku ja laita se siivilään valumaan vähintään tunniksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne jogurtin joukkoon oliiviöljyn, valkoviinietikan ja suolan kanssa. Laita jogurtti maustumaan jääkaappiin kurkkujen valumisen ajaksi.
- Sekoita kurkkuraaste jogurtin joukkoon. Sekoita joukkoon myös tilli. Tarkista maku. Tarjoile tzatziki esimerkiksi kasvispihvien kanssa.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.